top of page
Search
  • kanogeianaki

Πως μπορώ να βελτιώσω την αυτοπεποίθηση μου?




Δεν είναι εξωπραγματικό να νιώθεις συχνά ότι δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου ή να έχεις μια ανασφάλεια για το πως σε βλέπουν οι άλλοι ή συχνά να μην μπορείς να βρεις θετικά χαρακτηριστικά στον εαυτό σου. Οι αιτίες της έλλειψης αυτοπεποίθησης έχουν τις ρίζες τους παλιά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Πάρτε λοιπόν χαλαρά ένα μολύβι και ένα ημερολόγιο, όχι ένα κομμάτι χαρτί που μπορεί να χάσετε, αλλά ένα ημερολόγιο ή κάποιο τετράδιο. Και αφιερώστε λίγο χρόνο στο να προσπαθείτε να βρείτε ποιες είναι οι θετικές πλευρές του εαυτού σας, τι σας αρέσει στον εαυτό σας, τι έχετε καταφέρει, τι λένε οι φίλοι σας για εσάς και ποια είναι τα hobby ή τα ταλέντα σας. Θα κάνετε μια λίστα λοιπόν με τα θετικά σας χαρακτηριστικά, οποιαδήποτε είναι αυτά, ακόμα κι αν σας φαίνονται μικρά και ασήμαντα εσείς θα τα γράψετε. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, μην σας τρομάξει που θα δυσκολευτείτε να βρείτε θετικά χαρακτηριστικά στον εαυτό σας, αυτό είναι αναμενόμενο, αυτό θέλουμε να βελτιώσουμε!

Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι:



 αξιόπιστος, δραστήριος, οργανωμένος, οργανωτικός, ευγενικός, καλός ακροατής, καλός φίλος, με χιούμορ, περιπετειώδης, φιλικός, με ενσυναίσθηση, πολιτικά ή περιβαλλοντικά ή κοινωνικά συνειδητοποιημένος, επιμελής, δημιουργικός, βοηθητικός, και άλλα πολλά

Το σημαντικό όμως σε αυτή την άσκηση δεν είναι να τα γράψετε και να τα φυλάξετε στην βιβλιοθήκη σας ή να τα ξεχάσετε σε κάποιο συρτάρι. Το βασικό είναι να τα διαβάζετε κάθε μέρα, να θυμάστε κάθε μέρα τι έχετε πετύχει και πόσα θετικά στοιχεία έχετε ώστε να μπορείτε να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας έτσι όπως του πρέπει και όχι με αυστηρότητα ή αρνητικότητα.


23 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page